Microsoft Dynamics NAV biedt uitstekende functionaliteiten op het gebied van ERP.  De datastructuur is geoptimaliseerd voor het invoeren en verwerken van gegevens. Het genereren van op maat gemaakte  rapportages met managementformatie vereist veelal een andere structuur van de data. Het maken van rapporten en dashboards is hierdoor complex en kan veel tijd kosten.

In de huidige opzet vereist dit van gebruikers dat zij kennis van de structuur van de database hebben en ervaring met het opstellen van query’s om de benodigde gegevens te verzamelen. Bij grote hoeveelheden data bestaat bovendien het risico dat de database overbelast wordt waardoor performance issues kunnen ontstaan. Deze issues kunnen invloed hebben op het dagelijks gebruik van Dynamics NAV.

JET ENTEPRISE

Bovenstaande is echter op te lossen door vanuit Dynamics NAV zogenaamde “Cubes” te genereren. Deze Cubes bevatten combinaties van gegevens en voorberekende waardes. Deze worden opgeslagen in een aparte database waardoor de productie database niet belast wordt door rapportages. Daarnaast is de data geoptimaliseerd voor rapportage, waardoor veel minder kennis en tijd nodig is voor het maken van een rapport of dashboard.

Het opzetten van Cubes is zonder de juiste tools een complex en duur proces. Ditzelfde geldt voor het aanbrengen van wijzigingen in de Cubes in de toekomst.

Jetreports is “DE” leverancier binnen de Dynamics NAV omgeving waar het gaat om rapportage tools. Deze leverancier heeft haar product aanbod uitgebreid met een sterk BI tool, Jet Enterprise.

Jet-Enterprise is specifiek gericht op het creëren van Cubes voor Microsoft Dynamics NAV. Met een korte implementatietijd en op basis van meegeleverde standaardcubes is het mogelijk om in korte tijd resultaat te halen en veel waarde toe te voegen aan de beschikbare managementinformatie in uw organisatie.

POWER BI

Er zijn een aantal tools beschikbaar voor het maken van rapporten en dashboards. Voor al deze tools geldt het volgende: het is lastig om de juiste gegevens uit Dynamics NAV te koppelen aan de tool. Het hebben van Cubes lost dit probleem voor u op, de Cubes kunnen aan vrijwel alle beschikbare tools gekoppeld worden.

Microsoft zet sterk in op Power BI, een krachtige visualisatietool die volop wordt doorontwikkeld. Power BI is een intuïtieve tool die de data op een aantrekkelijke manier kan visualiseren en gebruiksvriendelijk is. Power BI is onderdeel van Office 365 en vanaf NAV 2017 kunnen de rapportages zelfs in Dynamics NAVn getoond worden.

Omdat het beschikbaar hebben van relevante management informatie in veel situaties van cruciaal belang is heeft Abecon BI-consultancy dienstverlening aan haar productenpallet toegevoegd.

De Business Intelligence-Consultants van Abecon hebben ervaring met het opzetten van een reporting-landschap. Zij kunnen u helpen met verkenning, advies en implementaties om in korte tijd aan uw informatiewensen te voldoen.

Wij stellen het dan ook zeer op prijs onze relaties met deze vorm van dienstverlening kennis te laten maken. Tijdelijk als introductie hanteren wij dan ook tot 1 juni as een zeer aantrekkelijk uurtarief.

Wij komen graag in contact met u om te kijken hoe we u het beste verder kunnen helpen.

Wilt u meer weten over bovenstaande of heeft u vragen met betrekking tot rapportage dan kunt u contact opnemen met Abecon.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor Business Intelligence binnen uw organisatie? Op dinsdag 9 mei praten wij u graag bij tijdens het webinar “Rapportage eenvoudig en intuïtief met Jet Enterprise en Power BI”.

Neem dan contact op via info@abecon.nl  of 088 0580 200 of met uw accountmanager.